terug-in-balans - traject 

Een compleet programma om gericht te werken aan je gezondheid!

 

voor particulieren

Heb je weinig energie, een hoge bloeddruk, klachten rondom of net voor je menstruatie, veel stress of zelfs een burn-out en wil je nu echt je leefstijl veranderen en kun je daarbij wel een beetje hulp en positieve energie gebruiken?

Hoe zou het voor je zijn als je je fitter en gezonder voelt, je zoveel energie hebt waardoor de dag supersnel voorbij gaat en je vervolgens lekker in slaap valt en weer uitgerust wakker wordt....

 

Met dit programma werk je gericht aan je gezondheid. Je krijgt inzicht in jouw knelpunten, ik help je met ontspanning en ademhalingsoefeningen en we gaan 10x een uur lang bewegen. Welke beweging?? Dat kies jij !

Wandelen, power walken of rustig hardlopen, ik neem je mee en zorg dat jij juist ontspant en je training rustig opbouwt. 

Ondertussen krijg je elke week van mij een e-mail met informatie, motivatie en een lekker recept.

Running therapie is een behandelmethode die heel goed samen en naast een behandeltraject past bij een psycholoog, arts of een andere behandelaar. Ervaring in hardlopen is helemaal niet nodig, tijdens de uitgebreide intake vraag ik naar jouw beweegervaring en tijdens het beweegconsult doen we een nul-meting. De rest van de trainingen worden hierop aangepast. Houd je het liever bij wandelen, prima, wil je iets meer? Na een 10 weken ben ook jij in staat om enkele kilometers/ minuten achter elkaar te kunnen lopen.

 

optioneel;

Je kunt ervoor kiezen een EMB test te laten afnemen. Dit is een energetische analyse van je bloed en hiermee kunnen we onbalansen, verstoringen, tekorten en intoleranties inzichtelijk maken. 

Hierbij zit een uitgebreid rapport met aanbeveling voor voedingssupplementen. Zie voor meer uitleg over wat een EMB test is en meet het tabblad wat kan ik voor je betekenen en dan EMB test elders op deze site.

Waarom bewegen als therapie?

 

Als je psychische, stress gerelateerde klachten hebt, pieker je veel. Je “zit erg in je hoofd” en “staat voortdurend aan”. Dit put enorm uit, je slaapt slecht en bent continu moe. Je brein is als het ware overbelast. Door te bewegen en het inzetten van een rustige duurloop ontspannen mensen met mentale problemen. Door de fysieke inspanning ontlast je het overbelaste brein en kom je meer in balans en verbeter je tevens je conditie. Je bent bewust weer met je lichaam bezig. Door het hardlopen komen er belangrijke stoffen (endorfines) in je lichaam vrij die je helpen om jouw klachten blijvend te verminderen.

Zijn de kosten voor jou een drempel?

Weet dat je ook in termijnen kunt betalen en vaak is een werkgever bereid om (een deel) van de kosten op zich te nemen. Immers een gezonde gemotiveerde medewerker levert voor je werkgever meer op dan iemand die overspannen thuis zit. Informeer gerust naar de mogelijkheden. 

 

 

Vergoeding

Runningtherapie wordt door enkele zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Krijg je geen vergoeding dan is vaak je werkgever bereid om de kosten voor je betalen, immers een werknemer in de ziektewet kost hen veel meer! Eventueel kan ik in overleg met jou en je werkgever de factuur direct naar jouw werkgever verzenden.