Buikpijn, diarree en dan opeens weer verstopping, of juist  een opgeblazen gevoel. Je bent al bij de huisarts geweest, misschien zelfs al wel bij een MDL arts maar ze kunnen niets vinden. En de klachten blijven.  

Jarenlang loop je verder met je klachten en het lijkt wel alsof er ieder jaar weer iets bij komt.  

 

Maag- darm en leverklachten, in 2017 was reeds 1 op de 4 Nederlanders bekend met deze klachten en dat te bedenken dat dit alleen maar de mensen zijn die voor hun klachten een (huis) arts hebben bezocht. 

 

Je spijsverteringsstelsel is misschien wel het allerbelangrijkste stelsel voor je hele lichaam. Immers alles wat wij eten en drinken moet door dit stelsel worden verwerkt en afgegeven worden aan het bloed en de cellen van ons lichaam.  Daarbij worden je darmen niet voor niets je tweede brein genoemd. Vele hormonen en neurotransmitters vinden hun oorsprong in de darm

We kunnen niet zonder eten en drinken maar wat als eten en drinken je alleen maar klachten veroorzaken. 

 

Darmklachten zijn belangrijk genoeg om serieus genomen te moeten worden. Wanneer je niet de oorzaak van de klachten opzoekt en behandeld kunnen de klachten nog vele malen ernstiger worden en kunnen leiden tot bv. chronische ontstekingen elders in je lichaam, slechte opname van voedingsstoffen waardoor je lichaam vermoeid raakt en pijn gaat doen, hormonale stoornissen, neurologische stoornissen en psychische stoornissen. 

 

Vaak liggen er meerdere oorzaken ten grondslag. Stress, verkeerde voeding, voedingsintoleranties en te weinig beweging kunnen een (mede-)oorzaak zijn.  

 

Door alles goed in kaart te brengen, intoleranties te onderzoeken kunnen we gericht het spijsverteringsstelsel tot rust brengen en de balans in het lichaam herstellen met als gevolg, minder klachten en meer energie. 

 

 

 

Met een EMB test kunnen we energetisch naar het totale plaatje kijken, we kijken of er energetische intoleranties zijn, of er verstoringen zijn in de ontgifting of dat er wellicht een onbalans is in de darmen door  bacteriële , schimmels of parasieten belasting. 

 

Met een ontlastingstest kunnen we de ontlasting laten onderzoeken op voedselintoleranties en voedselallergieën.

 

Bij klachten maak ik voor je een duidelijk stappenplan , we gaan eerst de triggers weglaten, de darmen tot rust laten komen en vervolgens kunnen we de darmslijmvliezen ondersteunen met mooie supplementen. Nadien versterken we je darmflora door het inzetten van een goede pre- en probiotica.

 

Soms zijn onderzoeken niet nodig, door goed het spijsverteringsstelsel in kaart te brengen en het voedingspatroon te optimaliseren kunnen we al goede resultaten bereiken.