terug-in-balans- traject 

met runningtherapie en coaching

Een compleet programma om gericht te werken aan je gezondheid!

 

 

Heb je weinig energie, een hoge bloeddruk, klachten rondom of net voor je menstruatie, veel stress of herstellende van een operatie en wil je nu echt je leefstijl veranderen en kun je daarbij wel een beetje hulp en positieve energie gebruiken? 

 

Hoe zou het voor je zijn als je je fitter en gezonder voelt, je zoveel energie hebt waardoor de dag supersnel voorbijgaat en je vervolgens aan het eind van de dag lekker in slaap valt en weer uitgerust wakker wordt.... 

 

 

Bij mij is het glas altijd halfvol en dit geef ik graag aan jou door! Samen met jou kijk ik naar jou en je klachten en proberen we deze op te lossen door de oorzaak te zoeken en die aan te pakken, het liefst met voeding, mindset en beweging en evt met aanvulling van supplementen. 

 

 

 

Met het terug-in-balans traject werk je gericht aan je gezondheid. Je krijgt inzicht in jouw knelpunten, ik help je met ontspanning en ademhalingsoefeningen en we gaan 10x een uur lang bewegen. Welke beweging?? Dat kies jij! 

Wandelen, power walken of rustig hardlopen, ik neem je mee en zorg dat jij juist ontspant en je training rustig opbouwt. De trainingen doen we altijd buiten in de natuur op een locatie bij jou of bij mij in de buurt. Ondertussen krijg je elke week van mij een e-mail met informatie, motivatie en een lekker recept. 

 

Running therapie is een effectief en bewezen behandelmethode om stress gerelateerde klachten te verminderen en gaat heel goed samen naast een behandeltraject bij een psycholoog, arts of een andere behandelaar. Ervaring in hardlopen is helemaal niet nodig, tijdens de uitgebreide intake vraag ik naar jouw beweegervaring en tijdens het eerste beweegconsult doen we een nul-meting. De rest van de trainingen worden hierop aangepast. Houd je het liever bij wandelen, prima, wil je iets meer of heb je een keer je dag niet, dan passen we de training aan.  

Aan het einde van het traject ben ook jij in staat om enkele kilometers/ minuten achter elkaar te kunnen lopen en is voor jou inzichtelijk waar er voor jou gezondheidswinst is te behalen.  

 

Optioneel kun je ervoor kiezen om een of meerdere (bloed-) testen te laten afnemen. Hiermee kunnen we de oorzaak van jouw klachten nog beter inzichtelijk maken en krijg je een uitgebreid rapport over de uitslag en een behandelplan met voedings en suppletie advies. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden en zijn niet inclusief bij het traject, ik vertel je graag over de mogelijkheden.  

 

Waarom bewegen als therapie?

 

Als je psychische, stress gerelateerde klachten hebt, pieker je veel. Je “zit erg in je hoofd” en “staat voortdurend aan”. Dit put enorm uit, je slaapt slecht en bent continu moe. Je brein is als het ware overbelast. Door te bewegen en het inzetten van een rustige duurloop ontspannen mensen met mentale problemen. Door de fysieke inspanning ontlast je het overbelaste brein en kom je meer in balans en verbeter je tevens je conditie. Je bent bewust weer met je lichaam bezig. Door het hardlopen komen er belangrijke stoffen (endorfines) in je lichaam vrij die je helpen om jouw klachten blijvend te verminderen.

 

 

 

Je ademhaling als krachtig medicijn.

 

Tijdens het traject gaan we ook regelmatig ademhalingsoefeningen doen. 

Je ademhaling is een heel krachtig middel om te ontspannen en om zo meer energie te verwerven, een betere nachtrust te krijgen en een heldere geest te creeren . En het mooiste van alles... het is gratis ! Iedereen kan het, het vergt alleen oefening en toewijding en daar ga ik je bij helpen!

Zijn de kosten voor jou een drempel?

Weet dat je ook in termijnen kunt betalen en vaak is een werkgever bereid om (een deel) van de kosten op zich te nemen. Immers een gezonde gemotiveerde medewerker levert voor je werkgever meer op dan iemand die overspannen thuis zit. Informeer gerust naar de mogelijkheden. 

Vergoeding

Runningtherapie wordt door enkele zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Krijg je geen vergoeding dan is vaak je werkgever bereid om de kosten voor je betalen, immers een werknemer in de ziektewet kost hen veel meer! Eventueel kan ik in overleg met jou en je werkgever de factuur direct naar jouw werkgever verzenden.