runningtherapie - traject 

Een compleet programma om gericht te werken aan je gezondheid!

 

voor particulieren

Heb je weinig energie, een hoge bloeddruk, klachten rondom of net voor je menstruatie, veel stress of zelfs een burn-out en wil je nu echt je leefstijl veranderen en kun je daarbij wel een beetje hulp en positieve energie gebruiken?

Hoe zou het voor je zijn als je je fitter en gezonder voelt, je zoveel energie hebt waardoor de dag supersnel voorbij gaat en je vervolgens lekker in slaap valt en weer uitgerust wakker wordt....

 

Met dit programma werk je gericht aan je gezondheid. Je krijgt inzicht in jouw knelpunten, ik help je met ontspanning en ademhalingsoefeningen en we gaan 10x een uur lang bewegen. Welke beweging?? Dat kies jij !

Wandelen, power walken of rustig hardlopen, ik neem je mee en zorg dat jij juist ontspant en je training rustig opbouwt. 

Ondertussen krijg je elke week van mij een e-mail met informatie, motivatie en een lekker recept.

Running therapie is een behandelmethode die heel goed samen en naast een behandeltraject past bij een psycholoog. Ervaring in hardlopen is helemaal niet nodig, tijdens de uitgebreide intake vraag ik naar jouw beweegervaring en tijdens het beweegconsult doen we een nul-meting. De rest van de trainingen worden hierop aangepast. Na een 10 weken ben ook jij in staat om enkele kilometers/ minuten achter elkaar te kunnen lopen.

 

optioneel;

Je kunt ervoor kiezen een EMB test te laten afnemen. Dit is een energetische analyse van je bloed en hiermee kunnen we onbalansen, verstoringen, tekorten en intoleranties inzichtelijk maken. 

Hierbij zit een uitgebreid rapport met aanbeveling voor voedingssupplementen. Zie voor meer uitleg over wat een EMB test is en meet het tabblad wat kan ik voor je betekenen en dan EMB test elders op deze site.

Waarom bewegen als therapie?

 

Als je psychische, stress gerelateerde klachten hebt, pieker je veel. Je “zit erg in je hoofd” en “staat voortdurend aan”. Dit put enorm uit, je slaapt slecht en bent continu moe. Je brein is als het ware overbelast. Door te bewegen en het inzetten van een rustige duurloop ontspannen mensen met mentale problemen. Door de fysieke inspanning ontlast je het overbelaste brein en kom je meer in balans en verbeter je tevens je conditie. Je bent bewust weer met je lichaam bezig. Door het hardlopen komen er belangrijke stoffen (endorfines) in je lichaam vrij die je helpen om jouw klachten blijvend te verminderen.

voor bedrijven

Wil je als bedrijf je voor je medewerkers inzetten voor hun mentale en fysieke gezondheid?

In ons land zijn de grootste psychische redenen voor langdurige absentie op de werkvloer angst,depressie en burn-out. De drie symptomen die het meest voorkomen zijn slaapproblemen, piekeren en het ervaren van teveel werkstress.

Verzuim kost werkgevers veel geld en kan wel 300 euro per dag betekenen. Volgens TNO kostte in 2018 een burn-out het Nederlandse bedrijfsleven 3,1 miljard euro.

Daarnaast is ook het aantal dagen afwezigheid door werkstress in 2019 (30 dagen) gestegen ten opzichte van 2015 (24 dagen).

Een medewerker met een burn-out is gemiddeld 300 dagen in de ziektewet. Jaarlijks ervaart 17% van de beroepsbevolking in Nederland burn-out klachten en symptomen.

Ook preventief is het goed om voldoende balans te hebben tussen inspanning en ontspanning. Door een running therapie sessie breng je je gedachten tot rust. Door de inzet van een rustige duurloop komen er in het lichaam stoffen (neurotransmitters) vrij die zorgen voor een prettig ontspannen gevoel. De kern van running therapie is dan ook het gebruik van hardlopen inzetten om zowel de fysieke als wel de psychische conditie te verbeteren. Wanneer een persoon last heeft van somberheid, lusteloosheid, stress of andere psychische klachten, dan helpt een rustige manier hardlopen om deze klachten structureel te verminderen.

 

Help je medewerker(s) met het herstel via een running therapie traject. Ik ga met uw medewerker(s) bewegen en coach hem/ haar tegelijkertijd. Hierdoor hersteld een persoon doorgaans veel sneller en is de kans op een terugval aanzienlijk kleiner.

 

Ook een ochtend- of middagworkshop behoort tot de mogelijkheden. In deze actieve workshop gaan we dieper in op stress en de gevolgen voor iemand van stress op het werk of in de thuissituatie maar vooral, wat zijn de mogelijkheden om hier mee om te gaan. Door middel van diverse oefeningen laat ik zien hoe je in een kort tijdsbestek al veel kun bereiken. Nadien trekken we allen de sportkleding aan en gaan we naar buiten om aan den lijve te ervaren hoe een running therapie sessie in zijn werk gaat. 

Hardloop ervaring is niet vereist, het bewegen is op een dusdanig niveau dat het voor iedereen toegankelijk is. 

 

Vergoeding

Runningtherapie wordt door enkele zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Krijg je geen vergoeding dan is vaak je werkgever bereid om de kosten voor je betalen, immers een werknemer in de ziektewet kost hen veel meer! Eventueel kan ik in overleg met jou en je werkgever de factuur direct naar jou werkgever verzenden.