Duur verzuim

 

In 2022 hadden 1,3 miljoen Nederlanders last van burn-out klachten, dit zorgt voor 11 miljoen dagen per jaar dat werkenden ziek thuis zitten door werkstress en werkdruk. Dat zijn 1,6 miljoen dagen meer dan in 2020.

Tegelijkertijd nam ook de verzuimduur toe. Samen met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt zorgt dit voor steeds meer druk op werkend Nederland. Psychische klachten, gerelateerd aan het werk, blijken één van de belangrijkste oorzaken voor lang ziekteverzuim. Maar liefst 70% van de werkgevers maakt zich zorgen over de mentale gezondheid van hun werknemers.

 

Een andere reden van verzuim zijn de zogenoemde welvaartsziektes. Hieronder vallen obesitas, diabetes type II, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Welvaartsziekten komen zelden voort uit genetische aanleg. Vaak is iemands (verkeerde) leefstijl de oorzaak en dus ook de oplossing van het probleem.

 

Het uitvallen van medewerkers en het organiseren van vervanging van medewerkers kost een werkgever gemiddeld € 409,- per dag; de gemiddelde duur van verzuim bij een burn-out is 242 dagen. Dergelijke uitval kost een werkgever al snel ruim € 96.000,-. Verzuim, ook om andere redenen dan een burn-out, geeft zowel problemen voor de werkgever als voor de medewerker zelf. Het voelt voor de medewerkers niet goed om thuis te zitten. En voor de werkgever is het niet alleen een financieel- , maar ook een logistiek probleem. Elke werkgever wil verzuim het liefst zoveel mogelijk beperken.

 

In tijden van krapte op de arbeidsmarkt wil je als werkgever graag je personeel behouden. En niet alleen dat, je wilt ze het liefst ook blij en gezond houden.

Heeft u interesse in een ander soort workshop, bijvoorbeeld met de nadruk op beweging of juist ontspanning.  Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden door te spreken.

De oplossing ligt vaak ook bij de medewerker zelf.

Door hen zelf de tools te leren hoe zij zelf hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

Dit leren zij in de workshop; Mentaal en fysiek gezonder met voeding en beweging.

 

In een 4 uur durende workshop neem ik hen mee in mijn holistische visie op gezondheid en leer ik hen wat zij zelf kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren.

Ook gaan we dat direct in de praktijk brengen dmv ademhalingsoefeningen, balans- en krachtoefeningen en cognitieve oefeningen. We sluiten de workshop af in de natuur met een ( mindful) beweegsessie.

 

Aan het einde van de workshop is dan ook duidelijk dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekten, en worden zij meer en meer bewust van hun eigen aandeel hierin.

 

De workshop kan gegeven worden in de ochtend of in de middag en kan eventueel worden aangepast aan uw wensen.

 

Wat kan ik  nog meer voor bedrijven betekenen?

 

Terug in balans trajecten

De terug in balans trajecten zijn een combinatie van coaching, runningtherapie en kennisoverdracht. Het 1 op 1 traject kan preventief worden ingezet of om de verzuimduur te verkorten. De small group trajecten zijn juist preventief erg efficiënt.

1 op 1 terug in balans trajecten met running therapie

 • individueel traject van 10 trainingen (van elk plm 60-70 min.)
 • intake en eindevaluatie, toegespitst op de specifieke behoefte van de cliënt
 • de training bestaat uit beweging, ademhalingsoefeningen, spierversterkende oefeningen en coaching
 • cliënt ontvangt elke week een email met informatie en oefeningen om zo ook buiten de training om verder te werken aan het verbeteren van de mentale en fysieke gezondheid
 • werkgever ontvangt 2x een rapportage m.b.t. de voortgang.

 

 

 

small group terug in balans trajecten met runningtherapie

 

 • traject van 10 groeps trainingen (van elk plm 60-70 min.)
 • individuele intake en eindevaluatie
 • groep bestaat uit maximaal 4 personen, zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht
 • training bestaat uit beweging, ademhalingsoefeningen en spierversterkende oefeningen
 • vooral gericht op het versterken van mentale en fysieke balans, om uitval te voorkomen
 • indien gewenst, ontvangt de werkgever 2x een rapportage m.b.t. de voortgang